Open Up! leidde verkiezingsdebat Aanpakken en Loslaten

Open Up! leidde op 2 maart 2022 het verkiezingsdebat ‘Aanpakken en Loslaten: op weg naar inclusief en duurzaam Hilversum’ in de Morgenster te Hilversum. Alle 12 politieke partijen waren aanwezig met in de zaal 100 aanwezigen. Hilversum 100 was de initiatiefnemer, samen met Open Up!, Extinction Rebellion, ondernemers en de cartoonist Rebellion. Jongeren van ROC en ‘Debat op Straat’, Floris Bronkhorst en Luka Leliveld, maakten drie indrukwekkende filmpjes over hun visie op 2040. Dit was o.l.v. Marck Oostra van Extinction Rebellion.

De VN riep 27 februari op tot nog meer actie, omdat we de doelen nu al niet meer halen, met andere woorden: de temperatuurstijging zal in 2030 meer dan 1,5 graden zijn. Aanwezige jongeren waarschuwden de partijen dat met deze programma’s er toch nog te weinig actie zou zijn in Hilversum. Waarom niet alle auto’s de stad uit, deelauto’s faciliteren, vrijbaan aan de fiets en vooral… meer samenwerken.

Dat er te weinig draagvlak is om de auto uit het centrum te weren vinden de jongeren geen argument. Dan moet dat draagvlak maar komen. Bij ouderen en jongeren en kinderen.

De partijen riepen op tot een jongerenraad. Dat wilden de jongeren wel, maar dan moest er wel naar ze geluisterd worden en gewicht worden gegeven aan hun mening. Open Up! pakt dit met hun op.

Wordt vervolgd!

Video: Nederland 2040 – Beroep van de toekomst NL

Video: Nederland 2040 – Rupsenpap NL

Video: Nederland 2040 – Sociale dienst NL

Verkiezingsdebat Aanpakken en Loslaten, 2 maart 2022